Besjæl din kommune

Hvem vil bo i din kommune? Hvorfor? Danmark er et lille land, hvor alle er tæt på naturen. Derfor bruger mange de samme ord og værdier til at profilere sig. Og det er synd, når det føles helt anderledes, bare man selv mærker efter.

Kunsten er at finde frem til den kobling, der kan beskrive det bedste ved at bo i området, og ikke gøre det hele så generisk, at du kunne skifte kommunens navn ud i teksten, uden nogen ville opdage det.

Det er ikke kun herhjemme, at kommuner har svært ved at beskrive deres fordele. I bogen ”Hver femte indbygger er en hest” (Var femte invånare är en hest) beskrives og analyseres 290 svenske kommuneslogans, og med kommunale løfter som ” – her får du livstid” (Fagersta) og ”Sveriges reservehovedstad” (Karlsborg) bliver det klart, at den eneste vej ud af klichéerne er at finde kommunens sjæl.

Hvad kan din kommune love, for at den ikke bare er en ”perle”, der ligger i nærheden af noget federe (Ikast-Brande Kommune – I hjertet af Jylland), eller er sig selv nok (Næstved Kommune – Mærk Næstved)? Hvordan undgår I at ende i klichebeskrivelser med ligegyldige gummiord som ”hjerte” og ”muligheder”? Hvordan kan man sige noget, som både kommunens borgere og mennesker udefra vil kunne få lyst til at være i – og blive?

I dette foredrag ser vi på, hvordan man kan skabe løfter og sammenhænge, der bliver både meningsfulde og værdifulde, hvordan du bryder med forventningen om at være ens, og hvordan din virksomhed kan gøre sig fri til at blive sig selv. Undervejs inddrages I i en diskussion om mulige veje og de mange noksagtheder, der kan være gift for brandingen og værdien af kommunen.

I foredraget skaber vi ikke sjælen, men vi forbereder de steder, man kunne kigge for at finde den.

Varighed: Kan skabes i længden 1 – 2 timer afhængig af, hvor megen inspiration I ønsker at stå tilbage med.


Af ord er du kommet. Til ord skal du blive. 

BESJÆLING® er et registreret varemærke, der tilhører HAPTIC.