Case: Kold College

Besjæling® af uddannelser

Slip dig løs

Kold College er en spændende skole, hvor man kan lære mange fantastiske ting. Men det er der virkelig mange skoler i landet, der med samme ret kan påstå. Der skulle en Besjæling® til for at skabe sammenhæng mellem alle de gode ting, skolen giver, og elevernes lyst til både at lære og være.

Før hed skolen Dalum Uddannelsescenter, og stednavnet Dalum er fulgt med stedets forskellige betegnelser, siden den fremsynede Kresten Kold i 1862 grundlagde en tidlig version af skolen lige dér, hvor den ligger i dag. Men i 2008 fik nogle mennesker en god ide: Hvorfor ikke bruge vores historie som en værdi?

Kort tid efter fik jeg til opgave at rejse ned i skolens fortid og nutid, ledelse, lærere, elever, lokaler og undervisning for at fordøje, hvad skolens løfte kunne være. Det viste sig, at Kresten Kolds idéer om en levende skole, hvor ”kun det erfarede bliver til sand lærdom”, her blev udlevet i hver skoledag mere energisk end nogensinde.

På Kold College kan man blive kok, tjener, bager, ernæringsassistent, mejerist eller konditor på skolens levnedsmiddelside eller landmand, dyrepasser, skov- og naturtekniker, gartner eller anlægsgartner på jordbrugssiden. Udover dette tilbyder skolen et udfordrende HTX gymnasium og talrige faglige efteruddannelser. Det hele sker med samme ildhu, og eleverne har alle muligheder for at få tændt gnisten og lade sig rive med.

Samlet, prioriteret og kogt ned i skolens Besjæling kunne skolens løfte derfor ikke andet end tage udgangspunkt i, at hver time giver dig nye muligheder for at blive bedre og klogere til din videre rejse i livet, men at det forudsætter, at du altid bruger dét, du ved, til at blive klogere. Denne opfordring til at få det meste ud af ethvert sekund i undervisningen samles i de tre ord: Slip dig løs.

Kold Colleges Besjæling har udover kommunikationen også givet grundlaget for skolens kulturvision, pædagogisk-didaktiske-grundlag og mange andre interne sammenhænge og beskrivelser.

Sælg din sjæl

Besjæling® er mit ord for den måde, jeg rejser ind i produkter, mennesker, målgrupper, services og områder på. Meningen er at åbenbare og prioritere de virkelige fordele, der findes i dét, man gerne vil give folk. Resultatet af en fuld Besjæling er et værktøj, der gør det muligt at prioritere kommunikation og budskaber mest modtagervendt, med den største energi og på en måde, så man får lyst til at prøve.

I et foredrag kan Besjæling bruges til at se nye muligheder med udgangspunkt i dit brand, produkt eller virksomhed. I en Workshop Besjæling dykker vi sammen mere ned i de mulige veje, som I måske aldrig har set sammenhængen i, så de senere kan undersøges.


Af ord er du kommet. Til ord skal du blive. 

BESJÆLING® er et registreret varemærke, der tilhører HAPTIC.