KOLD COLLEGE: SLIP DIG LØS

Besjæling® og kampagneudvikling


Kold College er en spændende skole, hvor man kan lære mange fantastiske ting. Men det er der virkelig mange skoler i landet, der med samme ret kan påstå. Der skulle en Besjæling® til for at skabe sammenhæng mellem alle de gode ting, skolen giver, og elevernes lyst til både at lære og være.

Før hed skolen Dalum Uddannelsescenter, og stednavnet Dalum er fulgt med stedets forskellige betegnelser, siden den fremsynede Kresten Kold i 1862 grundlagde en tidlig version af skolen lige dér, hvor den ligger i dag. Men i 2008 fik nogle mennesker en god idé: Hvorfor ikke bruge vores historie som en værdi?

Kort tid efter fik Bo til opgave at rejse ned i skolens fortid og nutid, ledelse, lærere, elever, lokaler og undervisning for at fordøje, hvad skolens løfte kunne være. Det viste sig, at Kresten Kolds idéer om en levende skole, hvor ”kun det erfarede bliver til sand lærdom”, blev udlevet i hver skoledag mere energisk end nogensinde.

På Kold College kan man blive kok, tjener, bager, ernæringsassistent, mejerist eller konditor på levnedsmiddelafdeling, eller landmand, dyrepasser, skov- og naturtekniker, gartner eller anlægsgartner på jordbrugssiden. Udover dette tilbyder skolen et udfordrende HTX gymnasium og talrige faglige efteruddannelser. Det hele sker med samme ildhu, og eleverne har alle muligheder for at få tændt gnisten og lade sig rive med.

Samlet, prioriteret og kogt ned i skolens Besjæling kunne skolens løfte derfor ikke andet end tage udgangspunkt i, at hver time giver dig nye muligheder for at blive bedre og klogere til din videre rejse i livet, men at det forudsætter, at du altid bruger dét, du ved, til at blive klogere. Denne opfordring til at få det meste ud af ethvert sekund i undervisningen samles i de tre ord: Slip dig løs.

Kold Colleges Besjæling har udover kommunikationen også givet grundlaget for skolens kulturvision, pædagogisk-didaktiske-grundlag og mange andre interne sammenhænge og beskrivelser.